Hvornår skal man så en solsikke?
At så solsikker er noget, du skal gøre med omhu, som det er tilfældet med enhver plante. Det vigtigste er ofte perioden, hvor du skal til at så. Solsikken, eller Helianthus annuus, kan forsåes fra marts. Når du sår i forvejen, får du hurtigere resultater. Men hvis du vil så dem udendørs med det samme, er det bedst at så dem i maj. Dette er også muligt i april, men indser, at en solsikke har brug for meget sol.

Hvor er det bedste sted at så solsikker?
En solsikke kan sås i en potte eller i jorden. Det er rigtigt, at denne blomst har brug for tilstrækkelig jord i fuldt flor, så vælg en krukke, der er rummelig nok. Et hul på omkring 1 til 2 centimeter dybt er tilstrækkeligt til frøet. Vand den umiddelbart efter såning. Hold desuden øje med, hvornår jorden er tør, for næsten alle planter har brug for meget vand for at spire.

Hvordan sår man solsikker?
Som vi nævnte, kan du så solsikker i potter eller i åben jord. En fordybning på 1 til 2 centimeter er dyb nok. Men det er ikke det eneste man skal huske på. Det er også vigtigt at plante dem langt nok fra hinanden, så planterne har plads nok til at udvikle sig. Lad der være ca. 20 cm mellem dem. Har du valgt en kæmpe art? Så er du nødt til at placere pinde på længere sigt for at give dem støtte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *