Magnoliaen bærer de største blomster af alle buske, der kan blomstre i vores klima. Denne blomst er en vidunderlig meddelelse om, at foråret er startet eller er ved at starte i vores land. Nogle magnolier blomstrer allerede i marts. Magnoliatræet kræver relativt lidt pleje, og der findes hybrider, som også egner sig til en mindre have. Magnoliaen er mere alsidig end mange tror og ikke kun smuk om foråret.

Den mest berømte art
Den mest kendte er Magnolia Soulangeana. Den kan blive op til fem meter høj og blomstrer særligt voldsomt. Der findes forskellige farvevarianter, men hvid og pink eller en kombination heraf er mest almindelig. Hvis du har en noget mindre have, bliver Magnolia Soulangeana hurtigt for stor, og det er bedre at vælge en af ​​de mindre hybrider:

Magnolia Susan. Denne amerikanske busk bliver op til 2 meter høj, og blomsterne er meget attraktive lyserøde med en lysere nuance på indersiden. Man ser den amerikanske nykommer oftere og oftere i hollandske haver.
Magnolia Stellata. De stjerneformede blomster lyser hver have op om foråret. Busken forbliver ret lille.
Magnolia Yellow River. De gule blomster er særligt markante, og busken bliver ikke stor. Denne art er mindre almindelig i vores land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *